Waterveiligheid topprioriteit voor staatssecretaris Atsma

Aan de vooravond van het 1e Nationale Deltacongres heeft staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) samen met Deltacommissaris Wim Kuijken een bezoek gebracht aan het project Nieuwe Boulevard Scheveningen.

De kustverdediging wordt hier versterkt door een nieuwe dijk te bouwen in een nieuwe moderne boulevard. Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma van het Hoogheemraadschap van Delfland en wethouder Kool van Den Haag maakten duidelijk hoe zij samen werken aan versterking van de kustverdediging.

Vergroot afbeelding Van links naar rechts: Wim Kuijken, deltacommissaris, Michiel van Haersma Buma, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland, Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Henk Kool, wethouder gemeente Den Haag, Ed Vols, projectmanager Boulevard Scheveningen.
Van links naar rechts: Wim Kuijken, deltacommissaris, Michiel van Haersma Buma, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland, Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Henk Kool, wethouder gemeente Den Haag, Ed Vols, projectmanager Boulevard Scheveningen.

"Waterveiligheid is topprioriteit en het Deltaprogramma is een belangrijke hoeksteen voor mijn waterbeleid", zo verklaarde staatssecretaris Atsma. Het project langs de kust van Scheveningen illustreert de nieuwe delta-aanpak, waarbij waterveiligheid waar mogelijk wordt gecombineerd met andere belangen.

De nieuwe boulevard zorgt voor meer veiligheid in de toekomst en maakt Scheveningen als bad- en woonplaats nog aantrekkelijker. Staatssecretaris Atsma toonde zich enthousiast voor die nieuwe aanpak en onderstreepte het belang van samenwerking. "Willen we Nederland ook in de toekomst beschermen tegen het water en zorgen voor voldoende zoetwater, dan hebben rijk, provincies, gemeenten en waterschappen elkaar hard nodig."