Jongeren hebben actieve rol in Deltaprogramma

Jongeren hebben sinds vandaag een belangrijke plaats in het Deltaprogramma. Tijdens het eerste nationale Deltacongres lanceerde deltacommissaris Wim Kuijken de Deltadenktank voor jongeren. De Deltadenktank bestaat uit een steeds wisselende groep jongeren. Per onderwerp worden jongeren benaderd om mee te denken en te adviseren over de keuzes die in het Deltaprogamma moeten worden gemaakt.

Deltacommissaris Kuijken benadrukte dat hij het heel belangrijk vindt om jongeren actief te betrekken bij het Deltaprogramma. “Jongeren zijn heel goed in staat om na te denken over lastige zaken. En, het gaat om hún toekomst. En over de toekomst van hun kinderen. We nemen jongeren serieus. We willen hun ideeën, meningen en standpunten gebruiken om de goede keuzes te maken.”

Alle jongeren tussen de 12 en 20 jaar kunnen deel uitmaken van de Deltadenktank. De begeleidingsgroep gaat op zoek naar georganiseerde en niet-georganiseerde jongeren op scholen of  bij de jeugdwaterschappen of andere bestaande jongereninitiatieven. Al deze verschillende jongeren kunnen, in wisselende samenstellingen, meedenken over beslissingen die belangrijk zijn voor hún toekomst.

De eerste Deltadenktankers waren al actief op het congres. De leden van het bestuur van het Jeugdwaterschap congresseerden actief mee en een groep leerlingen van het Stanislas College in Pijnacker interviewde de deelnemers. Een compilatie van de interviews is vanaf volgende week te zien op deze site.