Deltacommissaris bezoekt Waterschapsbank

Deltacommissaris Wim Kuijken heeft op woensdag 12 januari een bezoek gebracht aan de Nederlandse Waterschapsbank in Den Haag.

Hij heeft daar uitgebreid gesproken met de voorzitter van de directie van de Waterschapsbank Ron Walkier. 'Een goed gesprek, waarin duidelijk naar voren kwam dat de Waterschapsbank een belangrijke rol speelt bij de financiering van projecten op het gebied van water', aldus de regeringscommissaris voor het deltaprogramma.

De Waterschapsbank is na de Watersnoodramp, in 1954 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een belangrijke financiƫle dienstverlener voor de overheidssector. Met name voor gemeenten en woningcorporaties, maar natuurlijk ook voor de waterschappen, de voornaamste aandeelhouders van deze bank.

Uit het gesprek werd duidelijk dat de Waterschapsbank zich steeds meer ontwikkelt tot een inhoudelijk betrokken financiƫle speler met specifieke kennis over de activiteiten die door haar worden gefinancierd, vooral op het gebied van water. 'In de wetenschap dat ons land voor een grote waterveiligheidsopgave staat met daarbij de noodzaak de gelden uit het Deltafonds zo economisch verantwoord als mogelijk in te zetten, zou de kennis en kunde van de Waterschapsbank nog wel eens goed van pas kunnen komen', aldus Kuijken.