Deltacommissaris onderstreept belang van waterveiligheid en waterbewustzijn in Dordrecht

Dordrecht stond woensdag 16 september met de opening van een bijzondere expositie en de jaarlijkse plaatsing van de vloedschotten in de stad, in het teken van waterveiligheid. Om het belang hiervan te benadrukken werd een van de vloedschotten geplaatst door deltacommissaris Wim Kuijken, dijkgraaf Jan Geluk en wethouder Piet Sleeking. 

Bewoners

Aan de hand van een verhaallijn die loopt van 2 weken voor de ramp tot 1 jaar na de ramp laten we zien waar bewoners rekening mee moeten houden. Op panelen en aan de hand van relevante voorwerpen is te zien wat er in die periode gebeurt. Het doel van de expo is om met bewoners in gesprek gaan over wat er gebeurt als er een watersnoodramp plaatsvindt. Om samen te zoeken naar verbeteringen in de voorbereiding. De deltacommissaris vervolgt: "Dordrecht is hiermee een voorbeeld voor anderen. Ik hoop dat dit voorbeeld veel navolging krijgt."

Pop up expo

Wat zijn de gevolgen van een extreem hoge waterstand van de rivieren om Dordrecht? Wat kunnen bewoners het beste doen bij een overstroming? Dat soort vragen worden beantwoord bij de tijdelijke expositie' Wat als ons water stijgt in Dordrecht?' in de Berckepoort in Dordrecht "Heel goed dat deze expo er is om het gesprek op gang te brengen over wat we kunnen doen om onszelf te beschermen tegen het water. We zijn in Nederland veilig, maar kwetsbaar. We werken hard aan het veilig houden van ons land, maar we moeten ons ook echt bewust zijn dat het een keer fout kan gaan. " aldus Kuijken

Ons Water

Kijk voor meer info over de expositie op www.onswater.nl. Hier kan iedereen ook zelf zien hoe hoog het water komt bij een overstroming. Er is nog veel meer te zien, onder andere waar er in ons land wordt gewerkt aan waterveiligheid.