Fototentoonstelling Kadir van Lohuizen 'Where will we go' geopend

Waar ga je heen als het water je omringt? Wat doe je als de afbrokkelende kustlijn je huis in zee laat storten? Vragen die de fototentoonstelling 'Where will we go' van Kadir van Lohuizen oproepen.

De tentoonstelling in Nieuw Land Erfgoed in Lelystad, werd precies 100 jaar na de Zuiderzeeramp van 1916 geopend door de deltacommissaris: 'De zeggingskracht van deze foto's is heel groot, het brengt het gesprek op gang  De wereldwijde waterproblematiek wordt confronterend in beeld gebracht. We vragen ons af wat er met de mensen op de foto's gebeurt, maar vooral ook of dat niet bij ons kan gebeuren. We doen ons best om dat te voorkomen. Deze foto’s geven goed inzicht in wat we willen voorkomen. Wij kunnen in ons land werken aan het voorkomen van een ramp en met onze kennis hopelijk ook helpen het leed in andere delen van de wereld te verminderen.'

De tentoonstelling 'Where will we go' gaat over de humanitaire consequenties van de stijgende zeespiegel en is te zien in het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad.