Succesvolle netwerkdag Zuidwestelijke Delta

Waar werkt het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta momenteel aan? Hoe staat het met het terugkeren van het getij op de Grevelingen en het weer zout maken van het Volkerak-Zoommeer? En wat gebeurt er precies in de Ooster- en Westerschelde? Dat waren enkele vragen die aan de orde kwamen tijdens de eerste netwerkdag voor de Zuidwestelijke Delta op 18 februari.

De bijeenkomst vond plaats in het Experience Center Grevelingen op de Brouwersdam. Ruim 100 betrokkenen bij de Zuidwestelijke Delta gebruikten de dag om met elkaar inhoudelijk van gedachten te wisselen en om te netwerken. Programmamanager Simon Brasser spreekt van een succesvolle dag: “Het is voor ons als Zuidwestelijke Delta ontzettend belangrijk dat iedereen in het gebied is aangehaakt bij onze ambities. We willen laten zien waar we mee bezig zijn in het kader van de voorkeurstrategie Zuidwestelijke Delta en de opgaven van het Deltaprogramma. Dat er behoefte is aan zo’n dag blijkt wel uit de hoge opkomst!”

Voorzitter van het Gebiedsoverleg, gedeputeerde Ben de Reu, begon de dag en praatte de aanwezigen bij over de voortgang van het overleg. Ook werd er plenair gesproken over de ontwikkelingen binnen het Programma Grevelingen en Volkerak-Zoommeer.

Daarna waren er verschillende themasessies over governance Zuidwestelijke Delta, gebiedsontwikkeling Zoommeer, Waterdunen, ontwikkelingen Oosterschelde en het Programma Grevelingen en Volkerak-Zoommeer. Tijdens de themasessies werd levendig gediscussieerd over de vraag wat er nodig is om als overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties succesvol samen te werken om het doel van de Zuidwestelijke Delta te realiseren: een veilig, ecologisch veerkrachtig en economisch aantrekkelijk deltagebied met voldoende zoet water, nu en in de toekomst.