World Resources Institute geïnspireerd door aanpak Deltaprogramma

Deltacommissaris Wim Kuijken heeft op 23 maart de Global Board of Directors van het World Resources Institute (WRI) toegesproken over de Nederlandse strategische aanpak rondom klimaatadaptatie. De ontvangst vond plaats in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam, waar burgemeester Aboutaleb de bestuursraad welkom heette tijdens een diner met veel Nederlandse partijen uit de watersector.

Wim Kuijken heeft de relaties met WRI aangehaald en de deur opengezet om actief kennis uit te wisselen inzake het deltaprogramma en mee te denken over de mondiale oplossingen. Veel geleerde lessen rondom de Nederlandse klimaatadaptatiestrategie zijn zeer bruikbaar voor andere landen om tot adequate inzet te komen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden. Dit begint bij de bestuurlijke inrichting en aansturing van dergelijke complexe en adaptieve plannen.  Andere sprekers tijdens de bijeenkomst waren prinses Laurentien en Andrew Steer (president en CEO WRI).  

WRI is een mondiale onderzoeksorganisatie (denktank) met meer dan 500 werknemers, actief in meer dan 50 landen, en met vestigingen in de VS, China, India, Brazilië, Mexico, Indonesië en Europa. De bestuursraad van WRI bezoekt deze dagen Nederland om de mondiale uitdagingen te bespreken van droogte tot overstromingen in de wereld en geïnspireerd te raken door de Nederlandse kennis en aanpak. Daarom waren de Nederlandse overheid, maatschappelijk organisaties, kennisinstituten en bedrijfsleven uitgenodigd om de WRI-delegatie van gedachten te wisselen.