Verdiepen, verbinden en versterken centraal tijdens tweede conferentie Nationaal Kennis-en innovatieprogramma Water en Klimaat
In het afgelopen jaar is binnen 14 onderzoekslijnen van het Nationaal Kennis-en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK) gewerkt aan het opstellen en opstarten van gezamenlijke kennisagenda’s rondom water en klimaat. Tijdens de tweede conferentie op 17 mei in Fort Voordorp te Groenekan deelden de ruim 400 deelnemers de eerste resultaten uit de 14 onderzoekslijnen, versterkten zij de samenwerkingsverbanden en legden zij nieuwe verbindingen tussen onderzoekslijnen en met andere initiatieven.
De deltacommissaris, en tevens voorzitter Raad van Toezicht van het NKWK, riep alle partijen in het NKWK op om over hun eigen domein heen te kijken en gezamenlijk te doen wat nodig is. "Het is ontzettend belangrijk dat dit land op deze kennisonderwerpen voorop blijft lopen. Het is belangrijk om nu tot concrete resultaten te komen", aldus Wim Kuijken.
De conferentie werd georganiseerd door Universiteit Utrecht, TU Delft, Rijkswaterstaat en staf deltacommissaris in samenspraak met NL Ingenieurs en de Vereniging van Waterbouwers.
Het doel van het Nationaal Kennis-en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK) is het samenwerken aan de kennis voor een klimaatbestendige en waterrobuuste delta.
Binnen NKWK werken overheden, kennisinstellingen en bedrijven samen aan pilots, actuele vraagstukken en lange termijnontwikkelingen. Ze investeren in kennis en innovatie en doen dat met durf, visie en ondernemerschap. NKWK brengt de partijen bij elkaar. Dat leidt tot verrassende en kansrijke verbindingen, zoals bijvoorbeeld tussen bijvoorbeeld water en energie en water en voedsel.