Animatie klimaateffectlatas

Het klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met de gevolgen van extreem weer. Om in de toekomst erger te voorkomen is het belangrijk dat er maatregelen genomen worden. Maar hoe weten we wat ons te wachten staat? Hiervoor is de landelijke Klimaateffectatlas ontwikkeld.

(Een animatie.)

VOICE-OVER: Het klimaat verandert.
We hebben steeds vaker te maken met de gevolgen van extreem weer.
Deze krantenkoppen zijn ons bekend.
Om in de toekomst erger te voorkomen is het belangrijk dat er maatregelen genomen worden.
Maar hoe weten we wat ons te wachten staat?
Hiervoor is de landelijke Klimaateffectatlas ontwikkeld.

(Een website.)

De Klimaateffectatlas is een startpunt om inzicht te krijgen in de effecten van klimaatverandering in 2050 gebaseerd op wetenschappelijke kennis.
De Klimaateffectatlas bevat informatie over de thema's overstroming, wateroverlast, droogte en hitte.
U kunt inzicht krijgen in de mogelijke effecten van klimaatverandering voor uw gebied en de informatie bekijken voor het jaar 2050.
Als voorbeeld bekijken we binnen het thema hitte het klimaateffect 'hittestress door warme nachten' in combinatie met de gevoelige functie 'percentage ouderen'.
We zien een toename in het aantal warme nachten wat in bepaalde gebieden tot hittestress kan leiden, maar met name ouderen.
De kaartverhalen vertellen wat u ziet op de kaart en hoe u de informatie kunt gebruiken.
De verzamelde gegevens kunt u downloaden of opvragen via de helpdesk.

(Vellen papier.)

De Klimaateffectatlas werkt als wake-upcall dient als startpunt voor verder overleg en voor het opstellen van beleid- en actieplannen om uw gebied klimaatbestendig te maken.
Benieuwd naar de klimaateffecten in uw gebied?
Ga naar klimaateffectatlas.nl.

(Het beeld wordt wit. Het logo van de Klimaateffectatlas. Beeldtekst: www.klimaateffectatlas.nl.)

(De logo's van Climate Adaptation Services, Wageningen University & Research. Het Nederlandse wapenschild met daarnaast Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De logo's van Deltares, KWR, TAUW, Hogeschool van Amsterdam, HKV, TNO. En het Nederlandse wapenschild met daarnaast Deltaprogramma, Ruimtelijke Adaptatie.)