Duurzaamheid

De organisatie streeft ook dit jaar naar een zo duurzaam, klimaatneutraal en circulair mogelijk Nationaal Deltacongres. U kunt daar als deelnemer aan bijdragen door met het openbaar vervoer naar Almere te reizen. Tijdens het congres is 75% van de gerechten vegetarisch en/of veganistisch.  

Kunstlinie

De Fair Practice Code staat centraal bij Kunstlinie. Deze gedragscode voor ondernemen en werken in cultuur, kunst en de creatieve industrie gaat uit van vijf waarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie. De Fair Practice Code is een erkend moreel kompas voor iedereen die in of met de sector werkt. Dat houdt in: gelijke kansen geven aan iedereen, goed omgaan met elkaar en een open cultuur. Het doel is een eerlijke, inclusieve en duurzame sector te bevorderen.  
   
Kunstlinie wil bijdragen aan energiezuinig beheer en gebruik van het gebouw dat zij huurt. Hiervoor werkt de organisatie samen met de gemeente Almere. Een belangrijk streven is het terugdringen van energieverbruik via besparende maatregelen. Zo zijn in 2023 en begin 2024 inpandig maatregelen genomen die een besparing in water- en elektriciteitsverbruik opleveren. In samenwerking met architectenbureau Sanaa en de gemeente onderzoekt Kunstlinie verdere verduurzaming aan de buitenzijde van het pand.  

Ook in de bedrijfsvoering staat verduurzamen centraal. Kunstlinie draagt bij aan de Nederlandse versie van het Theatre Green Book – dé methode om de podiumkunstketen te verduurzamen.  
   
Overal in het gebouw zijn afvalpunten waar u afval gesorteerd kunt achterlaten voor recycling.  

Catering 

De cateringpartner voor het Deltacongres is Floris & van Maurik. Dit bedrijf richt zich op het creëren van events op maat waarin duurzaamheid en lokale samenwerkingen voorop staan.  
Floris & van Maurik werkt uitsluitend met bio-disposables om tegemoet te komen aan de toenemende aandacht voor duurzaam en circulair ondernemen.  
   
De cateraar gebruikt alleen seizoensgebonden streekproducten, die worden ingekocht bij lokale boeren en telers. Bij deze leveranciers ligt de focus op lokale voedselproductie en biodiversiteit.  

Floris & van Maurik werkt samen met Greenbookings. Op die manier levert de cateraar een concrete bijdrage aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Via het planten van bomen (in samenwerking met Life Terra) bevordert Greenbookings een groene en gezonde wereld namens de evenementen- en vergaderbranche in Nederland. Voor dit congres worden ongeveer 50 bomen geplant.